Ako ns to: Očná linka na viacero spôsobov

Asi by ste nenosili do práce to isté tričko a sukňu niekoľko dní po sebe. Tak prečo si stále líčite oči dookola tak isto? Áno, áno... Všetky poznáme tie výhovorky. Ráno nie je čas skúšať niečo nové a preto si vždy narýchlo namaľujete tenkú čiernu linku. A nie je to nuda? Je čas sa naučiť niečo nové. Očná linka Vám môže oči ako keby zázrakom zväčšiť, zmenšiť, alebo Vám vyčaruje zvodný pohľad. Stačí vedieť, ako na to.

V prvom rade, treba zmeniť uhol pohľadu. Očná linka nie je len nástroj na vyšantenie sa s farbami, je to pomôcka, ako výrazne môžete zmeniť tvar svojich očí. Takže, vezmite linku do ruky, posaďte sa pred zrkadlo a učte sa. (zdroj foto: http://www.totalbeauty.com/)

Dobre, začneme s niečím jednoduchým, čo nemôžu pokaziť ani najväčší babráci :) Nakreslite si čiernou ceruzkou líniu od vnútorného kútika k vonkajšiemu. Pri prvom prechádzaní tejto dráhy s ceruzkou si dajte záležať, aby ste vyplnili „prázdne“ miesta medzi mihalnicami. Tak budú Vaše riasy vyzerať hustejšie. Druhý raz môžete linku spraviť širšiu, ak chcete. Potom si vezmite tenký štetec a snažte sa rozotrieť okraje linky tak, aby vyzerali jemnejšie. Takéto rozotieranie je kľúčové najmä pre ľudí, ktorým sa nikdy nedarí spraviť úplne rovnú líniu.

Poznáte to. Spíte dokopy asi tak 20 minút a je úplne jedno, či je to kvôli učeniu sa na skúšku, príprave prezentácie do práce, alebo kvôli prežúrovanej noci. Najstarší trik je aplikovať si ceruzku béžovej, alebo bielej farby na spodnú vnútornú líniu oka. Okamžite to pomáha zredukovať červenú farbu bielok, opticky odstraňuje únavu z očí a vďaka tomuto úkonu sa Vaše kukadlá zdajú byť o niečo väčšie.

Je úplne jednoduché zaujať svojím pohľadom aj keď máte len pár minút času na svoj make up. Dokonca nepotrebujete ani netrasúcu sa ruku a hodiny nacvičovania. Stačí Vám pekná a výrazná farba. S touto očnou linkou si namaľujte spodnú vnútornú líniu očí. Ak chcete, môžete si na viečka naniesť očný tieň v rovnakej farbe, ale dajte si záležať, aby bol aspoň o dva odtiene svetlejší. Ešte pár ťahov s maskarou cez mihalnice a hotovo. Dramatický výzor je hotový.

Horná vnútorná línia oka (priamo pod mihalnicami) sa neteší často našej pozornosti, ako jej dolná sestra a to je chyba! Práve toto miesto je skvelé na zvýraznenie Vášho pohľadu. Ak si túto líniu pod mihalnicami zvýraznite čiernou ceruzkou, získate hlboký a zvodný pohľad, ktorý má punc prirodzenosti. Všetko, čo treba spraviť je nadvihnúť si prstom viečko, pozrieť sa dole do zrkadla a prejsť ceruzkou po línii.

Efekt dymového líčenia je ľahší, ako by sa mohol zdať. Všetko čo potrebujete je čierna ceruzka, ktorá sa dobre rozmazáva a plochý štetec. Pozdĺž horných aj dolných mihalníc si nakreslite hrubšiu líniu od vnútorného k vonkajšiemu kútiku. Potom ju maličkými krúživými pohybmi rozotierajte, až kým línie nebudú jemné. Ceruzku na záver naneste aj do vnútornej línie očí pre okamžité dosiahnutie zvodného pohľadu.

Tento look je trošku už náročnejší a budete musieť využiť aj niečo zo svojej zručnosti :) Najskôr prejdite s linkou od vnútorného kútika k vonkajšiemu pozdĺž Vašich rias a potom od vonkajšieho kútika nakreslite kratšiu čiarku pod uhlom 45 stupňov. Teraz už môžete pridávať na hrúbke celej línie podľa tvaru Vašich očí.

Pre tých, ktorí majú malé oči, alebo oči blízko pri sebe, môžete si ich predĺžiť týmto malým trikom. Sústreďte sa na svoje vonkajšie kútiky. Asi od polovice hornej aj dolnej vnútornej línie oka si nakreslite linku. Potom pridajte orámovanie zhruba tiež od polovice pozdĺž horných mihalníc. Toto líčenie je perfektné pre okrúhle oči.

Mačacie oči sú hravé, zvodné a niekedy až prefíkané :) Hrubšiu linku si naneste pozdĺž horných mihalníc a trošku „vybehnite“ za vonkajší kútik. Potom orámujte aj spodnú líniu mihalníc, až kým sa nenapojíte na hornú očnú linku. Voilá a bez námahy ste si vytvorili look inšpirovaný Sophiou Loren.

Orámujte si očnou linkou dolné aj horné mihalnice od vnútorného až po vonkajší kútik. Pri hornej línii jemne „vybehnite“ za okraj vonkajšieho kútika smerom nahor. Potom presne okopírujte „výbeh“ hornej linky pri dolnej linke. Pri vonkajšom kútiku spojte hornú a dolnú linku v maličkom trojuholníku, ktorý nakoniec vyfarbíte.


Dúfam, že sa Vám tieto jednotlivé líčenia s očnou linkou páčili a že ich pri najbližšej príležitosti vyskúšate :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára