Ako si ostrihať ofinu doma (video návod)

Ofiny sa opakovane vracajú do módy. Alebo z nej nikdy nevychádzajú? Nech je pravda akákoľvek, vec sa má tak, že s ofinou svoj účes nesmierne oživíte. Nehovoriac o tom, že môžete zamaskovať vysoké čelo, alebo úplne zmeniť rysy svojej tváre. Množstvo celebrít, modeliek si bez ofiny ani nevieme predstaviť, napríklad Monica Bellucci sa k ofine pravidelne vracia, takisto ikonická Audrey Hepburn väčšinu svojho života nosila ofinku.



Nezáleží na tom, či ofinu už máte, alebo si ju len chystáte ostrihať, v tomto článku si povieme, ako si upraviť ofinu svojpomocne doma bez toho, aby ste s každým odrasteným milimetrom museli utekať za kaderníčkou. Nie je to vôbec tak zložité, ako by sa mohlo zdať a okrem ušetrených peňazí za služby kaderníčky ušetríte aj čas, lebo celý proces úpravy svojej hrivy zvládnete doma pred zrkadlom. Možno ste aj Vy videli už katastrofické prípady, kedy si dámy strihali ofiny doma a nedopadlo to práve najlepšie, ale nemusíte sa vôbec báť. So správnym návodom bude Vaše dielo vyzerať ako od profesionála. Jediné, čo budete potrebovať sú ostré nožničky a hrebeň.



Ako na to?

Pracovať by ste mali so suchými, alebo maximálne s mierne vlhkými vlasmi. Strihať ofinu „za mokra“ sa veľmi neoplatí, nakoľko ofinky majú tendenciu pri vysušení vlasov trochu „poskočiť“ smerom nahor. Potom sa môže stať, že s výslednou dĺžkou nebudete spokojná. Aj v tomto prípade platí, že menej je viac, preto radšej si ostrihajte dlhšiu ofinu, ktorá sa vždy ešte dá skrátiť, ak sa Vám zdá pridlhá. Teraz k samotnej technike strihania. Na internete nájdete rozličné tutoriály, ale ja som pre Vás vybrala ten najjednoduchší, ktorý zvládne snáď úplne každý a plus je časovo nenáročný. Za pár minút si môžete vyčarovať dokonalú ofinu. Týmto spôsobom si ostriháte ofinu, ktorá je v strede kratšia a po stranách tváre dlhšia. Najskôr si urobíte rovnú cestičku na stred a potom si zo stredu hlavy oddelíte časť vlasov tak, aby ste si vytvorili pomyselný trojuholník, ktorý smeruje k vonkajšiemu kútiku oka. 

To isté spravíte aj na druhej polovici. Keď tieto polovice spojíte, mali by ste mať na vrchu hlavy ďalší trojuholník. Ofina bude hustá podľa toho, ako ďaleko ste začínali. Ak chcete mať hustejšiu ofinu, logicky musíte zobrať viac vlasov z vrchu hlavy. Ak Vám stačí redšia ofina, môžete „vrch trojuholníka“ posunúť viac dopredu. 

Zadné vlasy si stiahnite do copu, aby Vám nezavadzali. Časť vlasov, ktoré ste si vyhradili na ofinu prečešte tak, aby boli úplne hladké a rovné. Ak ste praváci, pravou rukou medzi ukazovák a prostredný prst chyťte vlasy a naznačte si dĺžku ofiny, ktorá by Vám vyhovovala. Ak ju chcete kratšiu, prejdite s prstami vyššie, ak dlhšiu, logicky musíte prejsť s prstami nižšie. Väčšinou sa ofina strihá pri koreni nosa, ale je to samozrejme na Vás. Potom pretočíte prsty doľava a pretočený prameň si prichyťte prstami ľavej ruky. Tak sa Vám ako pravákom uvoľní pravá ruka na strihanie. Potom už len odstrihnite vlasy pod prstami. Hlavne držte ruku čo najbližšie pri tvári, nehýbte s ňou a dbajte na to, aby prsty boli rovno. Ak budete ruku dvíhať, ofina bude rozstrapkaná a nebude vyzerať pekne. Keď pustíte spomedzi prstov ostrihanú časť vlasov zistíte, že vďaka zakrúteniu ofina je v strede rovná a na krajoch ostrihaná mierne do postupna. Aby ste si boli úplne isté, ako na to, pozrite si toto video.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára